EDUKACIJA ZA RAD S DJECOM BEZ PRATNJE

Predstavnice Udruge udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ Ivanec, dana 09.05. i 10.05. sudjelovale su na edukaciji „Izgradnja kapaciteta stručnjaka za rad s djecom bez pratnje“. Edukaciju je organizirao Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek u sklopu projekta „Djeca izbjeglice i migranti u Hrvatskoj“. Na edukaciji su sudjelovali stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, zdravstva, unutarnjih poslova i civilnog sektora. Cilj edukacije bio je informirati, podučiti, senzibilizirati i praktično pripremiti stručnjake na rad s djecom bez pratnje, stranim državljanima. U sklopu edukacije stekli smo nova znanja, proširili vidike vezano na temu migrantske krize te upoznali brojne stručnjake koji već imaju bogato iskustvo u radu s djecom bez pratnje, stranim državljanima te se radujemo budućim suradnjama i provedbi zajedničkih aktivnosti.
Galeriju slika pogledajte na linku, galerija.