srce

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2020.

Prijava i sudjelovanje na manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga ove godine dolazi u drugačijem, online formatu, zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa. Udruge su same odabrale način predstavljanja vlastita rada od organiziranja radionica, skupova, preko izložbi do video promidžbe raznih aktivnosti i sl.

dani udruga web banneri 2020 750x500

Mi smo za ovu prigodu odlučili izraditi promotivni video u kojem je pružen uvid u naše razne aktivnosti kojima ostvarujemo određene ciljeve Udruge. Željeli smo puno toga s javnošću podijeliti, no zadana je određena duljina trajanja videa. Za više od toga naša vrata uvijek su otvorena, a sada uživajte u videu koji je dostupan na poveznici:

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Udruga udomitelja “Nada” Ivanec cijelim svojim društvenim angažmanom i programima nastoji osvijestiti, boriti se i dati punu podršku svima koji govore NE nasilju, naročito čije su žrtve žene, djevojke i djeca. Danas se pridružujemo obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kroz projekt financiran od Općine Maruševec, u partnerstvu s OŠ “G. Krklec” Maruševec pod nazivom: “Nada za sigurno odrastanje i život bez nasilja”.

120064324 4965366700147567 522076356746390743 n

MENTALNO ZDRAVLJE ZA VRIJEME PANDEMIJE

Zaposlenice Udruge sudjelovale su na konferenciji "Mentalno zdravlje za vrijeme pandemije" 14. rujna 2020. godine. Konferenciju je vodila Udruga „Impress“ predvođena predsjednicom Tanjom Herceg, mag. psych. u organizaciji zajedno s Udrugom „CroMSIC“.

Svrha tribine doprinos je osvješćivanju o nužnosti brige za mentalno zdravlje napose u uvjetima COVID-19 pandemije koja izazovne uvjete života dodatno otežava. Nadalje, ciljevi su bili: doprinijeti zaštiti i očuvanju mentalnog zdravlja mladih, pomoć u pripremanju u uspješnom suočavanju s problemima i nadolazećim životnim promjenama nudeći sugestije struke za konkretno djelovanje te pozitivne primjere udruga sudionika koneferncije u odgovornosti i aktivnostima u vlastitim zajednicama. Nadasve vrijedan izvor informacija usred izazova aktualne epdiemiološke situacije.

ment zdravlje

I OVE GODINE NA MLIJEČNOJ STAZI ZA DJECU S TEŠKOĆAMA❤️

„Vrijednost svakog društva ogleda se u tome koliko brinemo o onima najranjivijima među nama. Djeca s teškoćama trebaju našu podršku i trebaju je čim prije. Sve nas povezuje jedan zajednički cilj – da djeca s teškoćama postanu djeca mogućnosti."

Bojana Gregorić Vejzović, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje

119450618 4925511890799715 3524429405337741789 o
119607300 4925512697466301 1563337740881805025 o

SRETAN POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE

Draga djeco, mladi, poštovani i cijenjeni učitelji: Sretan i uspješan povratak u školske klupe.

Jedna mudra glava je prozborila „Tko se posvećuje učenju iz dana u dan postoje veći“.
Budite veliki, sretni i zadovoljni u znanju!

118925703 4885247718159466 28701594707036896 n

NEKA NOVA SURADNJA😉

Danas smo u Udruzi imale priliku ugostiti gosp. Jana Kerekeša. U ugodnoj atmosferi razmijenjene su ideje glede neke nove suradnje vezane za udomiteljstvo. Veselimo se tome.

Uskoro više o tome!

118771379 4870419186308986 4394065513629354938 o

TRIBINA: OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

U sklopu projekta "Učimo održivo, stvaramo prirodno" financiranog iz donacije HEP-a Goran Ribić mag.ing.el. iz tvrtke Tesla d.o.o. Ivanec održao nam je tribinu na temu obnovljivih izvora energije 3. rujna 2020. Doznali smo puno novog o različitim izvorima, a najviše o mogućnostima solarnog izvora koji nam je najinteresantniji zbog nedavno postavljenih solarnih panela.

Na tribinu bili su pozvani svi zainteresirani građani grada Ivanca i okolice putem društvenih mreža, dok su ih uz lijep dan, topli doček i finu okrijepu domaćih slastica i sokova dočekali članovi i zaposlenici Udruge.

118769361 4870367816314123 6138793119430408765 o

ZAJEDNO PREMA ISTOM CILJU-OSTANIMO ODGOVORNI

Kao dio pripreme za novu, neizvjesnu i izazovnu novu školsku godinu zaposlenici Udruge sudjelovali su na online Tribini "Zajedno prema istom cilju-ostanimo odgovorni". Tribinu je vodila Udruga „Impress“, predvođena predsjednicom Tanjom Herceg, mag. psych., u organizaciji zajedno s udrugama mladih i za mlade i savjeta mladih s područja Republike Hrvatske te u suradnji sa stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske i Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

Zajedno prema istom ciljuZajedno prema istom cilju 1

SUTON, VATRA, MLEČECI...

Kako bi iskoristili ove prekrasne večeri ljetnih praznika, jučer smo se zabavili uz logorsku vatricu i ukusne mlečece. Druženje smo nastavili ispred kućice eko-vrta uz rasvjetu koju je omogućio novo postavljeni solarni panel. Nadamo se da će ovakvih druženja i večeri biti što više! Radionica je dio projekta "Učimo održivo, stvaramo prirodno" kojeg financira HEP.

Početak školske godine je na pomolu, a netom prije čeka nas još jedna edukativna radionica - naša mini škola u prirodi. Svi zaintereisrani građani grada Ivanca i okolice pozvani ste na Tribinu o obnovljivim izvorima energije s početkom u 17 sati 3. rujna 2020. na našem eko-vrtu (blizina Ribičkog doma).

Mlečeci 4Mlečeci 3Mlečeci 2

AKTIVNO-EDUKATIVNO LJETO

Nakon igra na otvorenom probudivši svoje uspavale mišiće nastavili smo s našim kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena. Tako smo 27. srpnja svoje jutro zajedno s djecom iz udomiteljskih obitelji i iz lokalne zajednice započeli raznim društvenim igrama.

Započetu zabavu, veselje i igru za nekoliko dana nastavili smo uz prigodnu edukativno-kreativnu radionicu. Prateći modne trendove (i potrebe) odlučili smo se na izradu košuljica za medicinske maske kako bi ostale čiste i lako dostupne. Djeca su odabrala materijale i ukrase i dobili smo mnoštvo veselih i maštovitih košuljica.

116116751 4672898836061023 6109052625495060105 oVesele košuljice 2116334865 4687851184565788 8153358531090570383 o

Našem zabavnom i edukativnom ljetu ovdje nije bio kraj.

VIŠAK ENERGIJE I TEAM BUILDING POKREĆE

Zahvaljujući donaciji HEP-a koji je financijski podržao naš projekt „Učimo održivo, stvaramo  prirodno“ Udruga udomitelja "Nada" Ivanec obogatila je svoju vrtnu kućicu solarnim panelom i rasvjetom iz  obnovljivih izvora energije. Osim toga projekt pokriva raznovrsne ekološko-rekreativno-edukativne aktivnosti, a više o tome može se pronaći pod rubrikom Projekti.

Radove nam je brzo i kvalitetno obavila tvrtka ASP d.o.o Ivanec.

Postavljanje panelapostavljanje panela 1

IZLET U NOVI VINODOLSKI 1-2.8.2020.

Udruga udomitelja Nada "Ivanec" organizirala je za udomiteljske obitelji, obitelji u riziku iz lokalne zajednice, biološke obitelji, zaposlenike i volontere jedan zajednički dvodnevni izlet u Novi Vinodolski. Prekrasna dva dana u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba "Vila Rustica" svakom su nešto posebno značila. Djeci iz udomiteljskih obitelji i obitelji u riziku bila je to nagradaza uspješno završenu školsku godinu, koja je za njih bila posebno traumatična pošto se odvijala u dosad neviđenim uvjetima kroz školu na daljinu. Također, bila je toprilika za osnaživanje i bolje povezivanje udomiteljskih i bioloških obitelji kao i prilika za ljetovanje za nekoliko madih osoba iz socijalno ugroženih obitelji koje su stvorile nova i učvrstila stara poznanstva s drugim mladima udomiteljskih obitelji i s našim volonterima.

Novi Vinodoloski 1

IGRE NA OTVORENOM

Jučerašnje jutro proveli smo u sportskim aktivnostima i druženju na prostoru vrta Udruge Nada. Uz badminton, nogomet i loptanje vrijeme nam je brzo prošlo. Neki od nas probudili su mišiće koji su se tijekom zadnjih (neuobičajenih) mjeseci uspavali.110308773 4658304764187097 1658846667275092516 o

KROZ JEDNOKRATNU PODRŠKU U AUTOŠKOLU

alZahvaljujući odobrenoj jednokratnoj podršci dvije djevojke iz Udruge udomitelja "Nada" Ivanec kreću u autoškolu.

Projekt „Praktične vještine za lakše odrastanje“ obuhvaća aktivnosti usmjerene na usvajanja praktičnih i korisnih vještina koje su prijeko potrebne svoj djeci i mladima, a posebice djeci i mladima koja će po svojoj punoljetnosti napustiti udomiteljske obitelji i krenuti u samostalni život.

POČETAK PROVEDBE PROGRAMA "UDOMITELJSTVO POTAKNIMO, DJECU OSNAŽIMO""

Projekt_logo4Udruga udomitelja Nada Ivanec započela je s provedbom trogodišnjeg programa „Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo“ koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provedba programa započela je 1.lipnja 2020. godine i traje do 31. svibnja 2023. godine.

Zahvaljujući ovom programu i predloženim aktivnostima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci iz obitelji korisnika sustava socijalne skrbi te djeci u riziku od socijalne isključenosti biti će omogućeno da dobiju potrebnu pomoć od stručnih osoba kod savladavanja raznih poteškoća s kojima se svakodnevno susreću, kao što su primjerice u savladavanju školskog gradiva kroz pomoć u učenju i kvalitetna organizacija slobodnog vremena raznim zanimljivim aktivnostima.

UDRUGA "NADA" NOMINIRALA GRAD IVANEC ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU NACIONALNE ZAKLADE

POTENCIJALI_ZAJEDNICEUdruga udomitelja Nada Ivanec, a koja je ujedno i korisnik financijske podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, predložila je Grad Ivanec kao jednog od sudionika i korisnika projekta "Potencijali zajednice".

Naime, riječ je o novom pilot projektu Nacionalne zaklade, a ista je svoje korisnike sredstava – udruge pozvala da predlože jedinice lokalne samouprave koje imaju potencijale te ih žele i dalje razvijati u svrhu razvoja i unapređenja civilnog društva i njegovih organizacija u novonastalim okolnostima.

RADIONICA LAKIRANJA NOKTIJU

Asistentice za pomoć u učenju su dana 2. srpnja 2020. godine organizirale radionicu lakiranja noktiju za djevojke.
Uz zabavu i druženje svaka je uredila nokte po želji materijalom koji je donijela asistentica za pomoć u učenju Melita Rajh - šljokicama, folijama, naljepnicama, lakovima. pečatima, trakicama...

ZAVRŠNO DRUŽENJE POVODOM KRAJA ŠKOLSKE GODINE

Dana 24. lipnja 2020. godine asistentice za pomoć u učenju organizirale su završno druženje za djecu uključenu u aktivnost pomoći u učenju.

druzenje

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA ODOBRILA SREDSTVA U IZNOSU OD 8.000,00 KUNA

EU13_0016Dana 23.6.2020. godine objavljeni su rezultati Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2020. godini.

Udruga udomitelja "Nada" Ivanec ostvarila je sredstva u iznosu od 8.000,00 kuna za prijavljeni projekt "Učenje je lako kada mi objasniš kako..." - podrška nastavku aktivnosti pomoći u učenju.

SUDJELOVANJE U KAMPANJI AMPEU #ZAJEDNOSMOJAČI

Agencija za mobilnost i programe Europske unije putem kampanje #Zajednosmojači ističe primjere pozitivnog angažmana svojih korisnika u kriznim vremenima izazvanima pandemijom bolesti COVID-19. Agencija je kao pozitivan primjer istaknula Udrugu udomitelja "Nada" Ivanec objavivši članak "U Nadi je spas".

Objavljeni članak prenosimo u cijelosti:

SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.), na kojoj je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta potiče se svijest o okolišu i usmjerava politička pozornost te se nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u djelovanju s ciljem održivog razvoja.

OKOLIŠ

KREATIVNA RADIONICA

Dana 29.5.2020. godine u dvorištu ureda Udruge održana je kreativna radionica na kojoj su sudjelovala djeca uključena u program „Osnažena obitelj-sretno dijete“. Radionicu su vodile asistentice za pomoć u učenju, Barbara Klapčić i Melita Rajh te volonteka Marta Papec, a priključili su im se i ostali zaposlenici Udruge – predsjednica, psihologinja i stručna suradnica.

Radionica1