MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Svaka osoba na ovom svijetu jedinstvena je i neponovljiva. Original. Već nam sam biologija našeg tijela na to ukazuje: jedinstven otisak prstiju, neponovljiva kombinacija boja naših šarenica itd. Dio te jedinstvenosti čini bogastvo i složenost naše osobnosti pa tako i svake osobe s invaliditetom i s teškoćama u razvoju. Gledati ih samo kroz njihov invaliditet znači propustiti vidjeti sve ono dobro i potencijal koji valja razvijati i iskoristiti, s kojim se može upotpunjavati naš svijet. To znači ne zatvarati vrata osobama s invaliditetom na svim razinama našeg društva. Današnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se upravo s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju njihovih ljudskih prava. Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec neprestance se zalaže za promicanje i razumijevanja problematike prava osoba s invaliditetom te podizanju svijesti za dobrobit svake osobe koja se mora nosi s invaliditetom.

129411651 5314711325213101 7034269578850988416 n

„Nakon glagola VOLJETI, POMAGATI je najljepši glagol na svijetu“ (nepoznat autor).