MENTALNO ZDRAVLJE ZA VRIJEME PANDEMIJE

Zaposlenice Udruge sudjelovale su na konferenciji "Mentalno zdravlje za vrijeme pandemije" 14. rujna 2020. godine. Konferenciju je vodila Udruga „Impress“ predvođena predsjednicom Tanjom Herceg, mag. psych. u organizaciji zajedno s Udrugom „CroMSIC“.

Svrha tribine doprinos je osvješćivanju o nužnosti brige za mentalno zdravlje napose u uvjetima COVID-19 pandemije koja izazovne uvjete života dodatno otežava. Nadalje, ciljevi su bili: doprinijeti zaštiti i očuvanju mentalnog zdravlja mladih, pomoć u pripremanju u uspješnom suočavanju s problemima i nadolazećim životnim promjenama nudeći sugestije struke za konkretno djelovanje te pozitivne primjere udruga sudionika koneferncije u odgovornosti i aktivnostima u vlastitim zajednicama. Nadasve vrijedan izvor informacija usred izazova aktualne epdiemiološke situacije.

ment zdravlje

Na konferenciji putem platforme Zoom sudjelovalo je 50-ak predstavnika udruga i organizacija mladih i za mlade. Nakon kratkog uvoda na pitanja sudionika vezana uz temu odgovarali su sljedeći gosti konferencije: prof. dr. sc. Danijela Štimac Grbić, dr. med., voditeljica Odjela za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti u Hrvatskoj, Ivan Vidiš, mag. pol., savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava, Valentina Cesar, voditeljica službe za mlade Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Božidar Nikša Tarabić, psiholog i viši stručni savjetnik za savjetovanje studenata, prof. dr. sc. Josip Burušić, znanstveni suradnik Instituta za društvena istraživanja Ivo Pilar, Marina Kovač, dr. med., ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbor Popovača, Elvira Koić, dr.med. specijalist psihijatar Hrvatske udruge za prevenciju suicida te Gordana Kesić-Valpotić, dr.med.spec.anesteziolog-intenzivista.