srce

PRAKTIČNE VJEŠTINE ZA LAKŠE ODRASTANJE (2020.)

MdomspJednogodišnji projekt "Praktične vještine za lakše odrastanje" financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Obuhvaća aktivnosti usmjerene na usvajanje praktičnih i korisnih vještina koje su prijeko potrebne djeci i mladima, a posebice onima koji će po svojoj punoljetnosti napustiti udomiteljske obitelji i krenuti u samostalni život.

OSNAŽENA OBITELJ - SRETNO DIJETE - FAZA II (2020.-...)

MdomspProgram "Osnažena obitelj-sretno dijete - faza II" nastavak je uspješno provedene prve faze istoimenog programa. Provedba programa započela je 1. lipnja 2020. godine, a njegovo predviđeno trajanje su tri godine. Financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na programu su Centar za socijalnu skrb Ivanec i Osnovna škola “Ivan Kukuljević Sakcinski” Ivanec.

AKTIVNI MLADI ZA AKTIVNO DRUŠTVO (2020.)

"Aktivni Mladi za Aktivno Društvo" je projekt razmjene u okviru Erasmus+ programa. Nositeljica projekta je Udruga udomitelja "Nada" Ivanec, a partneri u projektu su Crveni Krst Sombor iz Srbije i Udruženje "Srce na dlanu" iz Bosne i Hercegovine. Planirana provedba projekta je mjesec kolovoz 2020. godine.

Erasmus2

UDOMITELJSTVO POTAKNIMO, DJECU OSNAŽIMO (2020-...)

Program "Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku. Nositeljica programa je Udruga udomitelja "Nada" Ivanec, a partner u programu je Centar za socijalnu skrb Ivanec. Planirana provedba programa je od 1. lipnja 2020., a njegovo predviđeno trajanje su 3 godine.

Projekt_logo4

SUDJELOVANJE U PROJEKTU „UDOMITELJI ZAJEDNO“ (2020.)

ForumUdruga udomitelja „Nada“ Ivanec sudjeluje u projektu „Udomitelji zajedno“ čiji je nositelj Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece. Projekt financira Ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Ciljevi projekta su osnažiti članice i vodstvo Foruma, poboljšati menadžment Foruma i udruga članica, pružiti podršku i stručnu pomoć budućim udrugama članicama Foruma, poboljšati znanje članica Foruma u pisanju projekata i prikupljanju sredstava, organiziranju promotivnih aktivnosti i komunikaciji s medijima te potaknuti mlade da se aktivno uključe u rad udruga članica Foruma i poboljšaju svoje informatičke vještine.

ZEBICE – PTIČEKI SE ŽENIJU (2020.)

Dana 8. veljače, sedmu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Grada Ivanca Udruga udomitelja “Nada” Ivanec organizirala je manifestaciju “Zebice – ptičeki se ženiju” povodom Valentinova. Ove godine organizaciji manifestacije pridružili su se Dječji vrtić Ivančice Ivanec, na čijem se prostoru odvijala manifestacija i Dječji vrtić Bambi Ivanec.

ZEBICE0

SUDJELOVANJE U PROJEKTU "PROMICANJE EUROPSKOG NAČINA ŽIVOTA, IZGRADNJA SOLIDARNOSTI I INTERKULTURALNOG DIJALOGA (PRO EU)" (2020.)

Cilj projekta "Promicanje europskog načina života, izgradnja solidarnosti i interkulturnog dijaloga (PRO EU)" je povećati sudjelovanje građana u lokalnim i europskim inicijativama koje promiču društveno djelovanje, volontiranje i interkulturnu suradnju na razini EU. Nositelj projekta je Ljudska univerza Ormož iz Slovenije, a partnerske države su Poljska, Hrvatska, Srbija i Rumunjska. Projekt je sufinanciran iz programa Europske unije Europa za građane. Glavne aktivnosti projekta odvijale su se od 17. do 19. siječnja 2020. godine u Ormožu.

PROEU1

INSTITUCIONALNA PODRŠKA NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA (2020- ...)

LogoUdruga udomitelja "Nada" Ivanec korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Udruga je u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisala Ugovor o financiranju vrijedan 203.825,00 kuna. Odobrenim financijskim sredstvima sufinancira se institucionalna podrška Udruzi odobrena kroz Javni poziv „Institucionalna podrška udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile navedeni oblik podrške za 2019.“ Upriličenom svečanom potpisivanju Ugovora ispred udruge Nada prisustvovala je predsjednica Mladenka Ravenski, a ugovore je svim korisnicima uručila upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša-Matić.

OSNAŽENA OBITELJ - SRETNO DIJETE (2017.-2020.)

Program “Osnažena obitelj – sretno dijete” provodio se od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2020. godine. Financiralo ga je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na programu bili su Centar za socijalnu skrb Ivanec i Osnovna škola “Ivan Kukuljević Sakcinski” Ivanec.

OsnaženaOb