8. MANIFESTACIJA "ZEBICE-PTIČEKI SE ŽENIJU"

164286201 501066404600166 5889281030875363189 n

163999154 479520309893400 6273299594771057613 n163284076 1349027882124713 2827254044530606093 n

Dana 12.2.2021. godine Udruga udomitelja “Nada” Ivanec organizirala je po osmi puta manifestaciju “Zebice-ptičeki se ženiju” kroz koju se djeci želi pokazati naš tradicionalan zagorski običaj uoči Valentinova i sačuvati ga od zaborava.

Nažalost zbog epidemiološke situacije i sigurnosnih mjera u toj proslavi sudjelovala su samo djeca iz dječjih vrtića “Ivančice” Ivanec, “Bambi” Ivanec i “Svijet mašte” u Ivanečkom Vrhovcu, kojima je podijeljeno 350 slatkih paketića, a ne obitelji, djeca i mladi iz šire zajednice, kako je to bilo uobičajeno svih ovih godina. Šira zajednica mogla se uključiti u cijeli događaj rješavajaući online kviz na temu valentinovskih običaja i same manifestacije otvoren do 14.2. prilikom čega je Udruga s dva poklon paketa nagradila dvoje najboljih. Osim toga, slatkić paketići podijeljeni su i štićenicima Udruge – udomljenoj djeci, onoj iz obitelju u riziku i kojima se pruža pomoć u učenju.

Kako bi se unatoč preprekama očuvao kontinuitet ove od naše šire zajednice dobro prihvaćene i socio-kulturno značajne manifestacije, podršku su dali: kreativnim radionicama i organizacijom partneri na projektu Dječji vrtić “Ivančice” Ivanec i “Bambi” Ivanec; financijskom potporom Grad Ivanec, dok medijski popratili Radio Sjverni FM i VT Varaždin.

U organizaciji cijele manifestacije i kroz kreativnu radionicu, radove i samu pomoć uključila su se djeca i mladi u skladu sa svojim sposobnostima i mogućnostima te volonteri Udruge. Sve aktivnosti vodile su zaposlenice Udruge (asistentice za pomoć u učenju, stručne suradnice, psihologinja i predsjednica Udruge).

164098188 3878906372189949 3288214706579560947 n164070015 802693990593502 6510375109265810593 n

164003257 139983788044592 5102089096573281551 n

164243124 732442573977021 8041125438240727880 n