GRAD IVANEC ODOBRIO SREDSTVA ZA PROJEKTE "ZEBICE-PTIČEKI SE ŽENIJU" I "UZ VAŠU POMOĆ MOGU VIŠE"

download

Grad Ivanec je dana 18. ožujka 2021. godine donio Odluku o odobravanju financijskih potpora programima i projektima iz Proračuna Grada za 2021. godinu. Navedenom Odlukom Udruzi udomitelja “Nada” Ivanec odobrena su sredstva za dva projekta, za održavanje manifestacije “Zebice-ptičeki se ženiju” u iznosu od 3.200 kuna i za podršku institucionalnom, organizacijskom i programskom razvoju Udruge pod nazivom "Uz vašu pomoć mogu više" u iznosu od 10.000 kuna.

Sve rezultate Javnog poziva možete pregledati na sljedećoj poveznici: https://www.ivanec.hr/novost/5188-objavljeni-rezultati-javnog-poziva-grada-ivanca-za-predlaganje-programa-i-projekata-udruga-za-2021-godinu

Odobrenim sredstvima već pomalo tradicionalna manifestacija ivanečkog kraja “Zebice-ptičeki se ženiju” uspješno je održana po osmi puta povodom Valentinova, 12. veljače 2021. godine, u suradnji s Dječjim vrtićem Ivanec i Dječjim vrtićem Bambi iz Ivanca. Nažalost, zbog poznatih epidemioloških razloga manifestacija se ograničila samo na djecu iz dječjih vrtića ujedno uključivši novo otvoren dječji vrtić "Svijet mašte" u Ivanečkom Vrhovcu.

Cilj projekta "Uz vašu pomoć mogu više" jest osiguranje održavanja aktivnosti pomoći u učenju za udomljenu djecu s poteškoćama u učenju i psiho-socijalnom razvoju tijekom 2021. godine. Važno je istaknuti da je provedbu takve vrste aktivnosti i usluga podržalo resorno Ministarstvo te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Međutim, potrebe u zajednici sve su veće te su Udruzi potrebna financijska sredstva kako bi osigurala dostatne ljudske kapacitete.