OTVORENA VRATA UDRUGE - TRANSPARETNO ZA OPĆE DOBRO

201382992 177317084347106 1962696510685427817 n  Kako smo najavili, u svojim prostorima Udruge 11.6.

organizirali smo manifestaciju Dani otvorenih vrata

udruga 2021., koju tradicionalno nosi Ured za Udruge

Vlade Republike Hrvatske. Svi zainteresirani imali su

priliku upoznati naš rad, naše programe i projekte,

članove i čitav tim usred vreve naših svakodnevnih

obaveza. Na taj način željeli smo pokazati kako

udruge doista mogu biti korisne za širu zajednicu

noseći se idejom - otvorenost i transparetnost u odnosu na predrasude spram rada udruga.

Dakle, tema ovogodišnjih "otvorenih vrata" naše Udruge odnosila se na razbijanje predrasuda usmjerenih spram udruga civilnog društva s kojima se u zadnje vrijeme susrećemo - mgoli bismo reći udruge su ponovno pod povećalom. Zasigurno udruge civilnog društva jesu one koje se bave općim dobrom i razvojem društva te doprinose zadovoljavanju potreba svojih članova i popunjavanju slobodnog vremena - društvena korist nasuprot ostvarenja financijske dobiti. To više udrugama znači svaka pomoć i potpora, to više i nama znači. Tako su svi zainteresirani mogli pobliže upoznati aktivnost pomoći u učenju, za kvalitetno slobodno vrijeme kao i važnost psihološko-praktične pomoći koja se pruža kako udomiteljskim obiteljima tako i obiteljima u riziku iz lokalne zajednice, članovima i korisnicima usluga Udruge. Također, mogli su se upoznati tko nam sve omogućuje i podržava takav rad - rad koji nas čini jednim od značajnih čimbenika lokalne zajednice dajući potporu potrebitim obiteljima i radeći na prevenciji izdvajanja djece iz bioloških obitelji.

131354017 1025512127982528 3134234985904098559 n