SASTANAK U MINISTARSTVU

288166299 332080082436491 6145430592555878686 n

Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec na čelu s predsjednicom Mladenkom Ravenski sudjelovala je kao članica s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece na sastanku s novim ministrom Marinom Piletićem gdje se razgovaralo o 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐯𝐤𝐮 𝐬𝐮𝐫𝐚𝐝𝐧𝐣𝐞 𝐧𝐚 𝐮𝐧𝐚𝐩𝐫𝐣𝐞đ𝐞𝐧𝐣𝐮 𝐮𝐝𝐨𝐦𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐚. 𝐑𝐚𝐳𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫 𝐣𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐤𝐚𝐨 𝐮 𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨𝐦 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐨𝐦 𝐢 𝐮𝐯𝐚ž𝐚𝐯𝐚𝐣𝐮ć𝐞𝐦 𝐨𝐳𝐫𝐚č𝐣𝐮 𝐮 𝐤𝐨𝐣𝐞𝐦 𝐬𝐞 𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨 𝐨 𝐧𝐚𝐝𝐨𝐠𝐫𝐚𝐝𝐧𝐣𝐢 𝐮𝐝𝐨𝐦𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐚 𝐫𝐚𝐳𝐦𝐚𝐭𝐫𝐚𝐣𝐮ć𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝𝐥𝐨𝐠𝐞 𝐮𝐝𝐨𝐦𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐚 𝐢 𝐢𝐧𝐢𝐜𝐢𝐣𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐤𝐨𝐣𝐞 𝐛𝐢 𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭 𝐮𝐝𝐨𝐦𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐨𝐛𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐢, 𝐩𝐨𝐬𝐞𝐛𝐧𝐨 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐞 𝐢 𝐨𝐝𝐫𝐚𝐬𝐥𝐢𝐡 𝐨𝐬𝐨𝐛𝐚 𝐨 𝐤𝐨𝐣𝐢𝐦𝐚 𝐛𝐫𝐢𝐧𝐮.

Sastanak je održan u Ministarstvu 14. lipnja 2022. godine.

Valja napomenuti predsjednica Ravenski otvorila je pitanje i iznijela prijedlog koji je inicijalno nastao na sastancima članova Udruge udomitelja Nada Ivanec za ostvarenja nacionalne mirovine za one udomitelje koji su se bavili ovim pozivom 40+ godina, a mirovinu ne mogu ostvariti na temelju prava iz radnog odnosa. Predložila je da se i te osobe uključi u korisnike nacionalnih mirovina. Također je predložila određeni dodatak na mirovinu za one udomitelje koje mirovinu ostvaruju na temelju prava iz radnog odnosa, ali kojima bi ovaj dodatak poslužio kao svojevrsno priznanje za dugogodišnju brigu o djeci.