MARLJIVE PČELICE

U suradnji s Pčelarskom udrugom Čmalico iz Bednje održali smo radionicu na našem eko vrtu. 
Već znamo da su pčele oduvijek važne u našem ekosustavu. Zajednica pčela smatra se jednom od najorganiziranijih društava u prirodi. Može se smatrati čudom prirode, jer način života i organiziranost funkcioniraju gotovo besprijekorno. U zajednici žive tri vrste pčela; matica, radilica i trut. Sve smo to čuli iz zanimljivog predavanja tajnika PU Čmalico, Milana Vukovskog.
Djeci su prezentirani pčelinji proizvodi, a također su se susreli s nekim alatima i opremom koja se koristi u pčelarstvu, te imali priliku probati različite vrste meda. 
Nakon završenog predavanja razveselila nas je donacija OPG Milana Vukovskog koji je pripremio 30 staklenki meda i podijelio ih djeci iz udomiteljskih obitelji.
Donacijama su se pridružili i Varaždinska županija i dr. Dragutin Vincek interaktivnom slikovnicom kojom su obuhvaćeni okusi i mirisi naše županije.
Još jednom zahvaljujemo Pčelarskoj udruzi Čmalico, njihovom predsjedniku Danijelu Godiniću i  Milanu Vukovskom te Ljudveku Cikaču,  predsjedniku ivanečkog Ogranka UDVDR, koji je također prisustvovao ovom druženju.
 

pce 1

 

pce 2

pce 3

pce 4

pce 5

pce 6

pce 7

pce 8

pce 9

pce 10

pce 11