AKTIVNI MLADI ZA AKTIVNO DRUŠTVO - NOVI ERASMUS+ PROJEKT

Erasmus

Četvrtu godinu zaredom Agencija za mobilnost i programe EU pozitivno je ocijenila projektni prijedlog Udruge udomitelja "Nada" Ivanec i odobrila sredstva za provedbu aktivnosti razmjene mladih u sklopu Erasmus+ programa.

"Aktivni Mladi za Aktivno Društvo" projekt je razmjene mladih i promicanja socijalne inkluzije socijalno isključenih skupina društva kroz aktivni angažman 66 mladih od 15 do 25 godina.

Kroz projektne aktivnosti želimo mlade potaknuti na stvaranje pozitivne slike o sebi, podizanje samopouzdanja i sapomoštovanja s ciljem društvene aktivacije. Kroz obučavanje u pogledu djelovanja u rizičnim situacijama (poplave, potresi...) želimo ih osposobiti da pomognu sebi, ali i da nauče kako pomoći drugima koji se nalaze u rizičnim situacijima posebno sada kad se nosimo s pandemijom izazvanom COVID-19. Također, mlade želimo informirati o mogućnostima koje postoje u društvu s ciljem aktiviranja, unapređenja društva te poticanja angažmana u volonterskom smislu u raznim lokalnim, nacionalnim, regionalnim i europskim organizacijama.

S obzirom na neizvjesnu situaciju s bolesti COVID-19, datum početka projekta je još neizvjestan, ali se svesrdno nadamo da će se do kraja kolovoza situacija poboljšati kako bi zajedno sa svojim partnerima "Crveni krst" iz Sombora i Organizacijom „Srce na dlanu“ iz Bosne i Hercegovine uspješno proveli i ovaj projekt.