MANIFESTACIJA "ŽENE ZA ŽENE" OTKAZANA ZBOG EPIDEMIJE COVID-19

Dana 22.5.2020. godine u dvorani Poduzetničkog inkubatora u organizaciji Grada Ivanca održan je sastanak s predstavnicima civilnog društva koje djeluju na području Ivanca. 

GI.jpeg

Sastanak su vodili gradonačelnik Milorad Batinić i resorna pročelnica Marina Držaić. Glavna tema bilo je financiranje već odobrenih projekata udruga i održavanje manifestacija u epidemiološkim uvjetima. 

Vezano za navedeno, gradonačelnik je jasno artikulirao stav Grada Ivanca: 

"Grad Ivanec neće ove godine organizirati nijednu priredbu na kojoj se posjetitelji masovno okupljaju. Neće biti koncerata u povodu Dana grada, Ivanečkog kotlića ni drugih sličnih sadržaja. Kao osoba koja je odgovorna za raspolaganje proračunom, ne želim preuzeti odgovornost za manifestacije koje bi se organizirale javnim novcem, a na kojima se ne mogu ispoštovati kontrolirane mjere održavanja (popis svih nazočnih) i sigurnosne mjere kao što su fizička distanca, dezinfekcija i sl. Udruge koje ipak odluče ići u organizaciju svojih programa i projekata trebaju biti svjesne da time preuzimaju odgovornost za sigurnost i zdravlje i posjetitelja i osoba uključenih u organizaciju." 

Sukladno tome, Udruga udomitelja "Nada" Ivanec donijela je odluku da se zbog situacije vezano za epidemiju COVID-19 otkazuje održavanje manifestacije "Žene za žene" u 2020. godini za koju je sredstva prethodno odobrio Grad Ivanec. 

Odluka će pravovremeno biti dostavljena Gradu Ivancu.