UDRUGA "NADA" NOMINIRALA GRAD IVANEC ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU NACIONALNE ZAKLADE

POTENCIJALI_ZAJEDNICEUdruga udomitelja Nada Ivanec, a koja je ujedno i korisnik financijske podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, predložila je Grad Ivanec kao jednog od sudionika i korisnika projekta "Potencijali zajednice".

Naime, riječ je o novom pilot projektu Nacionalne zaklade, a ista je svoje korisnike sredstava – udruge pozvala da predlože jedinice lokalne samouprave koje imaju potencijale te ih žele i dalje razvijati u svrhu razvoja i unapređenja civilnog društva i njegovih organizacija u novonastalim okolnostima.

Apliciranje upravo Grada Ivanca rezultat je duge uspješne suradnje Poslovne zone Ivanec d.o.o., njezina Projektnog ureda za EU fondove i Udruge Nada, a što je rezultiralo sa čak tri odobrena trogodišnja projekta u 2020. godini čija je ukupna vrijednost 523.825 kuna.

Tematika s kojom je Grad Ivanec predložen za sudjelovanje u pilot projektu vezana je uz nastavak sistemskog pristupa radu udruga.

Konkretno, Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec razvit će nove alate, platforme i načine podrške radu udruga.

Planirane su dodatne edukacije, informiranje, promocija, aktivnije uključivanje u gradske projekte, a koji će civilno društvo povezati s dva temeljna gradska branda.

U poduzetničkom segmentu to je BFC znak – povoljno poslovno okruženje za poduzetništvo, a u turističkom segmentu to je novi brand  „Ivanec – Planinarski grad“.

Cilj je da navedeni oblik podrške rezultira jačanjem partnerskog odnosa udruga i Grada Ivanca, jačanjem volonterstva, povezivanjem rada udruga na lokalnoj razini, povezivanjem ivanečkih udruga s udrugama na nacionalnoj i međunarodnoj razine te, u konačnici, jačanjem lokalnih udruga na nacionalnoj sceni udruga civilnog društva.

Tekst preuzet sa službene web stranice Grada Ivanca: