POČETAK PROVEDBE PROGRAMA "UDOMITELJSTVO POTAKNIMO, DJECU OSNAŽIMO""

Projekt_logo4Udruga udomitelja Nada Ivanec započela je s provedbom trogodišnjeg programa „Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo“ koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provedba programa započela je 1.lipnja 2020. godine i traje do 31. svibnja 2023. godine.

 Zahvaljujući ovom programu i predloženim aktivnostima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci iz obitelji korisnika sustava socijalne skrbi te djeci u riziku od socijalne isključenosti biti će omogućeno da dobiju potrebnu pomoć od stručnih osoba kod savladavanja raznih poteškoća s kojima se svakodnevno susreću, kao što su primjerice u savladavanju školskog gradiva kroz pomoć u učenju i kvalitetna organizacija slobodnog vremena raznim zanimljivim aktivnostima.

Provedbom osmišljenih aktivnosti djeci će se ponuditi niz kreativnih, praktičnih, zanimljivih, ekoloških i sportsko – rekreativni programa.
Udruga udomitelja će i kroz ovaj program i dalje provoditi promociju udomiteljstva i lobirati za nove udomiteljske obitelji.
U program su na preporuku partnera na programu Centra za socijalnu skrb Ivanec uključene i obitelji u riziku kojima je neophodna stručna pomoć kako bi se preveniralo izdvajanje djece iz tih obitelji te im se pomoglo u osnaživanju roditeljskih kompetencija.
Program je ostvaren je uz pomoć Projektnog ureda grada Ivanca, financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.