OSNAŽENA OBITELJ - SRETNO DIJETE (2017.-2020.)

Program “Osnažena obitelj – sretno dijete” provodio se od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2020. godine. Financiralo ga je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na programu bili su Centar za socijalnu skrb Ivanec i Osnovna škola “Ivan Kukuljević Sakcinski” Ivanec. 

OsnaženaOb

Opći cilj programa je stvaranje poticajnog okruženja u najboljem interesu djeteta. Program je obuhvaćao jedinstvene aktivnosti orijentirane prevenciji izdvajanja djece iz obitelji u socijalnom riziku, rad s biološkim obiteljima djece smještene u udomiteljskim obiteljima, razvoj i/ili nastavak suradnje bioloških i udomiteljskih obitelji te usluge pomoći u učenju za djecu iz udomiteljskih obitelji i djecu iz obitelji u socijalnom riziku koja dolaze iz lokalne zajednice te njihovo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, kao i psihoedukativne radionice.

Kroz program je oformljen stručni tim koji obilazi obitelji u potrebi. Zaposlene su tri asistentice za pomoć u učenju koje svakodnevno pružaju individualnu pomoć u učenju 18-ero djece. U program je uključen velik broj volontera i ostvarena je suradnja s brojnim dionicima svih triju sektora u Varaždinskoj županiji. Održan je velik broj aktivnosti usmjeren kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i niz radionica koje su doprinijele razvoju pozitivne slike o sebi djece iz udomiteljskih obitelji i djece iz obitelji u socijalnom riziku sa svrhom njihovog uspješnog uključivanja u društvo.