INSTITUCIONALNA PODRŠKA NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA (2020- ...)

LogoUdruga udomitelja "Nada" Ivanec korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Udruga je u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisala Ugovor o financiranju vrijedan 203.825,00 kuna. Odobrenim financijskim sredstvima sufinancira se institucionalna podrška Udruzi odobrena kroz Javni poziv „Institucionalna podrška udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile navedeni oblik podrške za 2019.“ Upriličenom svečanom potpisivanju Ugovora ispred udruge Nada prisustvovala je predsjednica Mladenka Ravenski, a ugovore je svim korisnicima uručila upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša-Matić.

Projekt je prijavljen u kategoriji financijske podrške do 300.000,00 kuna, a o uspjehu prijave govori i podatak da je u navedenoj kategoriji odobreno tek deset projekata iz cijele Hrvatske. Odobren iznos Udruga će koristiti za troškove plaća zaposlenika - dvije učiteljice i socijalne radnice, režijske troškove, a Udruzi će se pokriti trošak goriva i registracija za službeno  vozilo. Sukladno odobrenom troškovniku Udruga će za razvoj i stabilizaciju poslovanja nabaviti i prijenosno računalo.