UDOMITELJSTVO POTAKNIMO, DJECU OSNAŽIMO (2020-...)

Program "Udomiteljstvo potaknimo, djecu osnažimo" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku. Nositeljica programa je Udruga udomitelja "Nada" Ivanec, a partner u programu je Centar za socijalnu skrb Ivanec. Planirana provedba programa je od 1. lipnja 2020., a njegovo predviđeno trajanje su 3 godine. 

Projekt_logo4

Ciljevi projekta su održavanje kvalitetnih, prilagođenih i edukativnih aktivnosti za djecu iz udomiteljskih obitelji, djecu u socijalnom riziku te djecu iz jednoroditeljskih obitelji, promicanje udomiteljstva među potencijalnim udomiteljima i osiguranje vidljivosti rada Udruge.  

Programom su predviđena sredstva za rad na pola radnog vremena voditeljice projekta i dviju asistentica za pomoć u učenju, za organizaciju i održavanje Regionalnog susreta mladih iz udomiteljskih obitelji i edukativne akcije "Živa knjiga", održavanje edukacijskih aktivnosti te edukacijska oprema i materijal.  

Drugim riječima, osigurana je podrška nastavku dosadašnjeg rada Udruge i omogućeno je povećanje kvalitete usluga koje se pružaju korisnicima programa Udruge.