OSNAŽENA OBITELJ - SRETNO DIJETE - FAZA II (2020.-...)

Mdomsp

Program "Osnažena obitelj-sretno dijete - faza II" nastavak je uspješno provedene prve faze istoimenog programa. Provedba programa započela je 1. lipnja 2020. godine, a njegovo predviđeno trajanje su tri godine. Financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na programu su Centar za socijalnu skrb Ivanec i Osnovna škola “Ivan Kukuljević Sakcinski” Ivanec.  

Opći cilj programa je stvaranje poticajnog okruženja u najboljem interesu djeteta. Program obuhvaća aktivnosti orijentirane prevenciji izdvajanja djece iz obitelji u socijalnom riziku, rad s biološkim obiteljima djece smještene u udomiteljskim obiteljima, rad s udomiteljskim obiteljima, razvoj i/ili nastavak suradnje bioloških i udomiteljskih obitelji te usluge pomoći u učenju za djecu iz udomiteljskih obitelji i djecu iz obitelji u socijalnom riziku koja dolaze iz lokalne zajednice te njihovo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, kao i psihoedukativne radionice.

Programom je prvenstveno predviđeno financiranje ljudskih resursa ključnih za provedbu programa, a riječ je o voditeljici programa, asistentici za pomoć u učenju te psihologinji.